/img/market-media/556152383_1098681312472899_7271720672826643915_n.jpg)
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā tiek svinēti visi gadskārtu svētki, tai skaitā, Apjumības jeb Miķeļdiena. Kad ienākusies raža, ir īstais brīdis braukt tirgū, jo ir ko svērt un mērīt, ko pirkt un pārdot. Tirgus kļūst par rudens garšas svētkiem. Līdzās Miķeļdienas tirgum, apmeklētājus aicinām iepazīt senās tradīcijas un piedzīvot apjumības rituālus, izgaršot rudens ražas zupu, piedalīties visdažādākajās aktivitātēs lieliem un maziem.
Miķeļdienas tirgū ik gadu piedalās vismaz 100 dalībnieki – amatnieki un pārtikas mājražotāji.
Tirgū aicināti piedalīties Latvijas amatnieki, kuri strādā ar visdažādākajām tradicionālajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot tautas lietišķās mākslas amata prasmes un mūsdienu māksliniecisko redzējumu. Amatniecības darinājumiem jābūt kvalitatīviem un amatnieku pašu rokām darinātiem, apvienojot skaisto ar lietderīgo - radošu neatkarību un meistarību. Tirgū pārstāvētie darinājumi ir kā atbilde mūsdienu sabiedrības pieprasījumam pēc unikāliem produktiem, piedāvājot alternatīvas masveida produkcijai.
Tirgū aicināti piedalīties pārtikas mājražotāji un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, kuru piedāvājums godā ceļ Latvijas tradicionālo virtuvi, to papildinot ar laikmetīgām un radošām interpretācijām, piedāvājot produktus, kas izstrādāti no Latvijā audzētiem augļiem, ogām, dārzeņiem un citiem vietējiem labumiem – veselīgi, garšīgi, ilgtspējīgi un atbilstoši mūsdienu uztura tendencēm.