Autore: Andra Pūce

Pirmkārt, pārliecinies, vai produkti patiešām nāk no konkrētas zemnieku saimniecības. Vislabāk, ja pārdevējs ir pats zemnieks vai kāds viņa radinieks, jo tikai šajā gadījumā varam būt diezgan droši par produkta izcelsmi. Neliela patērzēšana par dārzeņu audzēšanas metodēm, šā gada ražu un līdzīgiem tematiem taču tik ļoti piestāv zemnieku tirdziņa gaisotnei! Protams, var gadīties, ka zemnieks pats nevar tirgoties un ir pieaicinājis algotu pārdevēju savā stendā, taču arī šim cilvēkam jāspēj paskaidrot no kādas Latvijas vietas nāk un kādos apstākļos audzēti šie dārzeņi vai cita zemnieku produkcija. Tērzējot var arī uzzināt jaunas receptes un produktu pielietojuma veidus.
Ja Tev vēl nav savu īpašo iepirkšanās maisu vai eleganta pīta groza, padomā par to, kā iepirkties lietojot pēc iespējas mazāk mazo plastmasas maisiņu.
Ja vari, ierodies tirgū agri, un pēc rūpīgas apgaitas izvēlies vienu vai divus zemniekus, no kuriem pirksi vairākus produktus. Šī stratēģija nostrādā, ja vēlies ieekonomēt, jo pērkot pie viena zemnieka gan kartupeļus un burkānus, gan kādu kūpinātas gaļas gabalu, cena, parasti, tiek nedaudz samazināta.
Nekautrējies preci nogaršot, ja to piedāvā. Saplāno savus pirkumus, bet esi arī atvērts jauniem, iepriekš nemēģinātiem produktiem. Pajautā pārdevējam, kas ir šis dīvainais dārzenis vai lakstaugs, kuru redzi pirmo reizi mūžā un varbūt šī informācija pamatīgi mainīs tavu ēdienkarti! Un visdrīzāk, ar laiku kļusi par patstāvīgu pircēju kādā stendā, jo zemnieku tirdziņu produkti “izraisa atkarību” labā nozīmē, nepretojies tam!